Kapstaden

Kapstaden är ett väldigt populärt turistområde i Sydafrika, just på grund utav dess goda klimat och naturliga miljö, men även dess välutvecklade infrastruktur.
Kapstadens stränder är också populära att besöka, även bland lokalbefolkningen. På grund utav stadens geografi är det möjligt att bada på flera olika stränder med skilda miljöer och atmosfärer varje dag. De stränder som ligger längs Atlanten är kallare än vattnet vid False Bay. Detta beror på att vattnet som finns vid Atlant-sidan huvudsakligen är smältvatten från Antarktis. Vi rekommenderar Boulders Beach som är väldigt populär och känd för sina glasögonpingviner.
Är du ute efter att få surfa så är det också väldigt populärt här.

På den norra delen av Kaphalvön hittar vi Kapstadens centrum, bakgrunden till stadskärnan är det dramatiska Taffelberget som med sin höga platå reser sig 1000 meter över vattenytan. Ibland kan man se ett smalt band av moln över Taffelberget som på grund av sitt utseende kallas ”tablecloth”, bordsduk.

Kapstaden har ett väldigt trevligt klimat dock med tydliga årstider. På vintern, mellan maj och augusti, kommer det väldigt tung nederbörd och kallfronter från Atlanten. Genomsnittstemperaturen på vinterhalvåret ligger på runt 7°C. Medans mellan november och februari, Kapstadens sommarperiod, ger en genomsnittstemperatur på 26°C. Klimtatet är oftast varmt och torrt.